Ukens ølanbefaling: Nøgne Ø Porter

Ukens ølanbefaling: Nøgne Ø Porter

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling kommer fra Sammy Myklebust og er Porter fra Nøgne Ø.

Ølstilen porter har sitt navn fra dem som hadde som jobb å frakte varer fra havnene og ut i London by (portere). De valgte kraftig mørkt øl som en energikilde for å klare det harde arbeidet. Dette kan også være en grei løsning for deg etter lange dager i solen der næringsinntaket har vært lavt. Jeg anbefaler imidlertid at du drikker gjerne samme mengde vann som du drikker øl.

Om du er skeptisk til noe så «kraftig» i sommervarmen vil jeg minne om at både kaffe og suppe fungerer greit i varmen og at rødvin smaker nesten like godt som øl når solen har gått ned.

Nøgne Ø det kompromissløse bryggeri
Porter 
Robust Porter,  7,0%,  0,5l,  kr 62,90

Farge: Svart som natten med fint lysebrunt skumhode.
Aroma: Mørke og mystiske dufter der mild kaffe og mørk sjokolade har hovedrollen, mens brødskorpe og flyktige frukter spiller i bakgrunnen.
Smaker: Fyldig og fin i munnen, uten å bli overveldende. Kaffe og sjokolade dominerer også her. Tørr og fin avslutning som gjør at den fungerer greit i varmen.

En klassiker fra Nøgne Ø, som er et lite måltid for seg selv og en liten fest med sjokolade eller sjokoladekake. Går også til kraftig grillmat.

 

Ølportalen 9/10 Untappd 3,79

 

Dagens anbefaling kommer fra Sammy Myklebust
Sammy var med på å starte Ølportalen. Han er i sitt ess når han kan bruke tastaturet til å kjefte og klage. En stund gjorde han dette i Nettavisen Meninger, men nå skjer det her og på Sammy om Øl. Sammy utgjør sammen med Rolv og Hugo Øltanken, og har og gitt ut Ølquiz-bok sammen med Knut Albert Solem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises