Ukens ølanbefaling: Oslo Zero fra Oslo Brewing co

Ukens ølanbefaling: Oslo Zero fra Oslo Brewing co

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling kommer fra Lasse Lukacs og er Oslo Zero ,to alkoholfrie øl, fra Oslo Brewing co

Oslo Brewing co har jobbet i hele 9 måneder med å utvikle sine to nye alkoholfrie varianter. En IPA og en radler, begge med tropiske frukter som ledestjernene.
Disse alkoholfrie ølene er brygget i samarbeid med Arendals bryggeri og Flo på Sollihøgda utenfor Oslo. En innviklet og nøyaktig prosess har gitt de en fruktig og leskende IPA som ligger mer på den søtlige New England-stil siden, enn den klassiske bitre IPAen.
IPAen er også baseølet for radleren.

Alkoholfritt er det segmentet som vokser mest hos Vinmonopolet, så det var naturlig for Oslo Brewing co å kaste seg inn i dansen med egne alkoholfrie alternativer. Disse ølene kommer i dagligvarehandelen og gode ølutsalg over hele landet.

Sjekk også ut Ølportalen sin test av 61 alkoholfrie øl

 

 

Oslo Brewing co
Oslo Zero Easy IPA
Alkoholritt øl <0,5% 0,33l kr 24,00

Farge: Disig, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Søtlig, lyst malt, sitrus, tropiske frukter og gress
Smaker: Fruktig og leskende. Fine tropiske smaker med lett bitterhet i bakkant. Papaya, ananas, litchi, sitrongress og honningmelon, med touch av pomelo i ettersmaken.
Den velkjente ‘rå’ kornsmaken som de aller fleste alkoholfrie IPAer har, som en tynn vørter, ligger også i bunn på dette ølet.
God og leskende alkoholfri øl som også er glutenfri

Ølportalen 7,5/10 Untappd 3,16

 

 

Oslo Brewing co
Oslo Zero Mango Radler
Alkoholritt øl <0,5% 0,33l kr 24,00

Farge: Tåkete, gul med offwhite skum
Aroma: Litt vag aroma, men definitivt fersk mango og hint av sitrus.
Smaker: Her slipper det alkoholfrie ølet litt mer gjennom, enn på mange av de andre alkoholfrie radlerne som er mer fremtredende på «brusen» de tilsetter, selv om denne også har en 50/50 blanding mellom Oslo Zero Easy IPA og mango/fersken brusen.
Den har gode, tropiske toner gjennom den litt ‘råe’ vørtersmaken som ligger under, med nettopp fersken og mango som mest fremtredende og noe varm sitrus liggende under.
Leskende radler som er fin alkholfri alternativ i solveggen

Ølportalen 7/10 Untappd 2,54

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs.
Lasse Lukacs står bak bloggen
lassel.blogg.no, var festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo fra 2017 og involvert i planlegging og gjennomføring av en rekke norske ølfestivaler siden.
Han har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel siden 2016 og har vært med som øl- og akevittekspert i Nettavisen, VG, Vi Menn, magasinet Vin & Brennevin mm.
Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises