Ukens ølanbefalinger: Gull og Black Sheep fra Föroya Bjór

Ukens ølanbefalinger: Gull og Black Sheep fra Föroya Bjór

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling kommer fra Lasse Lukacs og er to øl fra det færøyiske bryggeriet Föroya Bjór

Denne uken kommer anbefalingen fra Föroya Bjór , et anerkjent bryggeri med base i Klaksvik, den nest største byen på Færøyene etter hovedstaden Torshavn.

Föroya Bjór, som ble grunnlagt i 1888, har en stolt historie og er det ledende bryggeriet på øygruppen.

Med en imponerende markedsandel på 85 % av hjemmemarkedet, har bryggeriet også etablert seg som en betydelig eksportør til land som Danmark, Storbritannia, Island og Norge.

Föroya Bjór tilbyr et bredt spekter av ølsorter, som spenner fra lette pilsnertyper til mørkere ales og stouts. Dette mangfoldet sikrer at det finnes noe for enhver smak og anledning. I tillegg til øl, produserer bryggeriet brus og mineralvann.
De har et destilleri tilknyttet bryggeriet, hvor de lager bla akevitt, gin og singel malt whisky, som alle holder høy kvalitet og er blitt populære blant både lokale og internasjonale kunder.

Med sin lange historie og sitt omfattende ut valg av drikkevarer, fortsetter Föroya Bjór å være en hjørnestein i Færøyenes bryggeribransje, og ukens anbefaling gir en glimrende mulighet til å utforske de to øltypene som dette tradisjonsrike bryggeriet har å tilby her i Norge.

 

Föroya Bjór
Gull
Export Pilsner 5,8% 0,50l kr 65,20

Farge: Klar, dyp gyllen med hvitt skum
Aroma: Lyst malt, brød, karamell, kvede og noe sitrusbitterhet fra humlen
Smaker: Her er den lyse malten mer fruktig og floral. Lys sirup, nybakt loff, stenfrukt, sitrus, høy, lyng, gress og snev av honning.
Ligger sånn midt mellom butikkstyrke og de sterke export pilsnerne i munnfølelse

Lasse L 7,5/10 Untappd 3,01

 

Föroya Bjór
Black Sheep
Dark Lager 5,8% 0,50l kr 65,20

Farge: Klar, dyp rødbrun med beige skum
Aroma: Røstet malt, karamell, tørket frukt, brød, høy, plomme og hint av sitrus
Smaker: Mye av det samme går igjen med lett, røstet kropp og spill rundt karamell, stenfrukt og brød.
Fin, mørk lager

Lasse L 7,75/10 Untappd 3,22

 

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, var festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo fra 2017 og involvert i planlegging og gjennomføring av en rekke norske ølfestivaler siden.
Han har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel siden 2016 og har vært med som øl- og akevittekspert i Nettavisen, VG, Vi Menn, magasinet Vin & Brennevin mm.
Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises