Om Ølportalen

Ølportalen ble startet av 6 ølbloggere som mente det var på høy tid å samle nyheter om øl på én side. Vi vil fortsatt skrive ølanmeldelser og -artikler på våre respektive blogger, mens du her på Øportalen vil finne daglige nyhetssaker og artikler om hva som rører seg i bransjen. Har du tips til saker vi kan skrive om kan du sende en epost til tips@olportalen.no

Siden drives på frivillig basis og ulønnet basis og skribentene får ingen annen godtgjørelse enn et klapp på skulderen i ny og ne.

Vi som skriver for Ølportalen er:

 

Audun Paulsen Ibenholt

Ølblogger, ølbrygger og foredragsholder. Gift, foreløpig ingen barn. Interesser utover øl er musikk, språk, fotball og mat laget med glede. Jobber til daglig med markedsføring.

Favorittølstil: IPA og Imperial Porter
Favorittøl: Three Floyds Dreadnaught

e-post: audun@olportalen.no
Blogger på: http://www.humleogmalt.com

 

Ove Haugland Jakobsen

Ølblogger og ølenthusiast som er godt over gjennomsnittet interessert i øl. Driver bloggen 1001 øl. Har som mål å smake på minst 1001 forskjellige øl, og skriver om den spennende veien mot dette målet. Er utdannet statsviter, men har også bakgrunn som journalist. Ved siden av øl, interesserer han seg for fotografering, webdesign, filmer og eldre datamaskiner. Sitter nå som Redaktør for Ølportalen.

Favorittstil: India Pale Ale
Favorittøl: Kinn Vestkyst

epost: ove@olportalen.no
Blogger på: http://1001oel.com

 

Sammy Myklebust

Egentlig døpt Svein Edvard, men Sammy er så innarbeidet at til og med hans mor bruker det. Gift tobarnsfar bosatt i Bergen. Utdannet ingeniør og jobber som planlegger i oljebransjen. Var forholdsvis voksen før han fikk øynene opp for alt det spennende som finnes i ølverden. Er nå godt over gjennomsnittlig interessert i øl og har etter det gjort sitt beste for å ta igjen det tapte. Blogger om øl og  brygge selv. Har vinteren 2016 en deltidsjobb hos 7 Fjell og skiver derfor ikke saker som angår dette bryggeriet.

Favorittstil: Imperial Stout/Porter, men alt etter anledningen
Favorittøl: Ægir Natt, North Coast Old Rasputin ++

epost: sammy@olportalen.no
Blogger på: http://storemy.wordpress.com

 


Stian Krog

Ikke fast tilknyttet Ølportalen men bidrar litt uregelmessig med alt fra ølanmeldelser til lengre feature-artikler. Jobber ved en større læringsinstitusjon i Bergen og har en glødende interesse for øl, cider og mjød. Leder av Bergen Ølfestival og aktiv på Ratebeer.com, som hjemmebrygger, øldommer for Norbrygg og generelt mangt og meget som har med øl og ølrelaterte ting å gjøre. Arrangerer også events – ølsmakinger, kurs og lignende på fritiden.

Favorittstiler: quadrupel, imperial stout, doppelbock, barley wine og omtrent alt av surøl.
Favorittøl: Westvleteren 12, Goose Island Bourbon County Stout, Struise Pannepot, Thomas Hardys Ale, Cantillon Geuze, 3 Fonteinen Scharbeekse Kriek og mange flere. Alltid på jakt etter nye godbiter og overraskelser.

E-post: stiankrog@gmail.com
Blogger fra: Ratebeer.com (som ClubGonzo)

 

Per-Øyvind Arnesen

Bidrar av og til med artikler til Ølportalen. Ivrig øldommer som er opptatt av smak, leder i dommerkomitéen i Norbrygg og holder øldommerkurs, nestleder i Norges Ølvenners Landsforbund, skribent i Ølgjerd og blogger litt ekstra på si. Jobber til daglig som teknisk sjef innenfor IT-drift.

Favorittstil: Alt, hver til sitt bruk.
Favorittøl: Øl som er eksempler på godt håndtverk.

Epost: per@ai.no
Blogger fra: http://ølhund.no/

Tidligere skribenter

Tom Young

Tom er også kjent som bloggeren Kjempetorsken og har vært vår mentor innen ølblogging. Det var han som tok initiativet til Norske Ølbloggere, som er en felles promotering for ølbloggere på Facebook, der vi som startet Ølportalen var med fra dag en. Og han tok initativ til Ølportalen og var vår første redaktør.
Han sluttet med det aller meste av privat blogging da han ble ansatt som Markedsansvarlig i Nøgne Ø.

Blogget på: http://kjempetorsken.com/

 

Jørn Idar Kvig

En av de som var med å starte opp Ølportelen januar 2013. Driver til daglig ølimportfirmaet Beer Enthusiast, og skriver om, brygger og drikker øl på fritiden. Utdannet kokk og servitør, og har et stort engasjement for alt velsmakende både i glasset og på tallerken. Er gift og har to barn.

Arrangementsansvarlig i Norbrygg samt medlem av Norbryggs Dommerkomitè og NM Komitè 2013.
Favorittølstil: Veldig humørbasert, men sier aldri nei takk til en surøl
Favorittøl: Alt for mange

Blogger fra: http://hoytskum.com


Tommy Holen Helland

Ølblogger, ølkokk, ølenthusiast og foredragsholder. Er gift og har to små gutter. Interesser utover øl er fotball, sang og musikk, samt matlaging. Jobber til daglig som Aktivitetsutvikler for tilrettelagt fritid i Trondheim kommune.

Er medlem av Dommerkomiteen i Nordbrygg, leder av Bryggerifestivalen i Trondheim og har vært finaledommer i Norbryggs juleølkonkurranse i 2012 og 2013.

Favorittstil: Porter/Stout
Favorittøl: Ægir Natt og Lynchburg Natt

epost: tommy@olportalen.no
Blogger på: http://www.tommysølblogg.no

 

Erik Dahl

Ikke fast tilknyttet Ølportalen men bidrar litt uregelmessig med småstoff. Grunnlegger og formann i Venner av Nøgne Ø. Er generelt opptatt av alt som har med den gode ølkulturen å gjøre og er derfor levende opptatt av langt flere bryggerier enn Nøgne Ø. Er gift og har to voksne barn som begge er oppdratt til å nyte øl – ikke belme. Jobber til daglig som ingeniør i et større firma innenfor boreteknologi.

Favorittstil: Stout/Porter/IPA/Saison/ Flemish red/Geuze
Favorittøl: Skifter hver uke – konstant på søken etter gode øl

epost:
Blogger fra: http://www.vanø.no

 

Jon-Robert Solbakken.

Fra Hønefoss. Ølblogger og ølhund. Gift, har katt og hest. Interesser utover øl: fotball, musikk, reiser og matkultur. Jobber til daglig som ferskvaresjef på Meny Brakerøya i Drammen.

Favorittstil: Svinger med humøret og været.
Favorittøl: Helt Gull fra Hønefoss Brygghus.

epost: solbukk@gmail.com
Blogger fra: http://solbukken.blogspot.no