
Ukens ølanbefaling: To sure fra Cervisiam
Tiårs-jubilanten Cervisiam har sluppet to nye glutenfrie surøl i sommer med mango og kirsebær!
Gjøkbryggeriet med base i hovedstaden har drevet på siden 2015 og har alltid laget øl med karakter. Craft weird, som de selv har kalt det.
Kanskje ikke favoritten til pilsdrikkeren på de brune bulene, men for håndverksølfantastene hvor litt for mye av det gode, er bare deilig, har Cervisiam fortsatt en stor stjerne.
Nå har de kommet med to nye fruktspekkede og glutenfrie surøl på 5,5% som begge er tilgjengelige på Vinmonopolet (link i ølnavnet)
Cervisiam
Upside Down Mango Cake
Gluten Free Mango Sour 5,5% 0,33l kr 92,70
Farge: Tåkete, mørk gul med hvitt skum
Aroma: Syrlig og fruktig aroma mot mango, pasjonsfrukt, grønne druer og melon yoghurt.
Smaker: Sursøt smak mot mango, pasjonsfrukt, overmoden ananas, melon yoghurt og litt tannisk tørrhet som kommer smygende.
God fylde og det syrlige tar litt mer plass, så dette er en god fruktig surøl og ikke så søtlig som flere smoothie øl er.
Masse smak for et 5,5% øl.
Ølportalen 8,5/10 Untappd 3,89 Brewer 6,92
Cervisiam
Chop The Cherry
Gluten Free Cherry Sour 5,5% 0,33l kr 92,70
Farge: Tåkete, blårød farge med rosa skum
Aroma: Fin syrlig aroma mot kirsebær. Sitronskall og plommer.
Smaker: Lett syrlig og lett kremete munnfølelse, hvor kirsebærene, samt den litt beske smaken fra kirsebærsmakene kommer frem. Det er som å spise moreller og litt vannete kirsebær, men smakene er absolutt der og man får nesten følelsen av at fruktkjøttet er med.
Ølportalen 8,25/10 Untappd 3,65 Brewer 7,13







Skriv en kommentar
Skjul kommentarer